Lezajlott a „Coyote Challenge 2018”

Idén is megrendezésre került a Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) Hajdú-Bihar Megyei Szervezete és a Debreceni Lövészsuli Sportegyesület (DLSE) Action Air Szakosztály honvédelmet, a honvédelmi nevelést, a dinamikus lövészsportot népszerűsítő “Coyote Challenge” elnevezésű dinamikus lőversenye. A rendezvényre 2018. november 17.-én szombaton a szakosztály dinamikus lőterén, (Debrecen, Domb utca 1.) került sor, melynek fővédnöke: Dr. Papp László Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere és védnöke: Pető László Európa- és világbajnok olimpikon sportlövő.

A versenyen hivatásos katonák (az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság, 2. Katonai Igazgatási Központ állományából), önkéntes területvédelmi tartalékos katonák (a 3. Oláh Sándor Területvédelmi Zászlóalj állományából), középiskolai tanulók (a Debreceni Diószegi Sámuel Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskolából és a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumból), önkéntes műveleti tartalékos katonák, a DLSE növendékei, tűzoltók (a BM Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományból), valamint a dinamikus lövészet iránt érdeklődő civilek vettek részt.

A verseny jó hangulatban zajlott. A résztvevők között nagy számban voltak jelen a 3. Oláh Sándor Területvédelmi Zászlóalj önkéntes területvédelmi tartalékos katonái, akik a Hajdúszoboszló Járási Területvédelmi Században és a Debrecen Járási Területvédelmi Században szolgálnak. A versenyen aktívan részt vettek a Diószegi Sámuel Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulói egy csapattal. A Diószegi diákjai aktív részesei a Hajdú-Bihar megyében folyó honvédelmi nevelési munkának és a megyei haditorna versenyek lelkes támogatói. A versenyen szép eredményt értek el a DLSE Action Air Szakosztály növendékei és sportolói. A díjakat a helyezést elért csapatoknak és egyéni versenyzőknek a MATASZ Hajdú-Bihar Megyei elnöke, Görömbei Lajos t. ezredes nevében Farkas Gábor titkár és Várkonyi Zsolt megyei vezetőségi tag adták át.

A versenyen az alábbi eredmények születtek:

 

Női kategória, egyéni: I. hely: Ambrus Mónika (DLSE-1), II. hely: Barta Zsuzsa (DLSE-2), III. hely: Bittman Viktória (HBM Kat.véd. Ig.).

Junior kategória, egyéni: I. hely: Sándor Balázs (DLSE-2), II. hely: Vincze Tamás (DLSE-2), III. hely. Szebeni Kristóf (Diószegi Sámuel Bapt. Szkg. és Szki.).

Férfi kategória, egyéni: I. hely: Hőgye Zoltán (DLSE-1), II. hely: Fekete Ádám (DLSE-1), III. hely: Katona Mihály (HBM Kat.véd. Ig.).

Csapat kategória: I. hely: DLSE-1, II. hely: DLSE-2, III. hely: BM HBM Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Összesített egyéni és csapat legjobb: (vándorserleg) DLSE-1.

A verseny eredményjegyzéke: Coyote Challenge_overall

Jövőre várunk vissza mindenkit!

Farkas Gábor
MATASZ Hajdú-Bihar Megyei Szervezet titkár

« A 2 »

fotó: Tóth Mihály t. hadnagy

Vélemény, hozzászólás?