Önkéntes tartalékosok Action Air IPSC versenye Hajdú-Biharban

Idén is megrendeztük a Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) Hajdú-Bihar Megyei Szervezete a Debreceni Lövészsuli Sportegyesület (DLSE) Action Air Szakosztályával együttműködve a honvédelmet, a honvédelmi nevelést, a szituációs lövészsportot népszerűsítő “Coyote Challenge” elnevezésű dinamikus lőversenyét. A rendezvényre 2019. november 16.-án szombaton a szakosztály dinamikus lőterén, (Debrecen, Domb utca 1.) került sor, melynek fővédnöke: Dr. Papp László Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere és védnöke: Pető László Európa- és világbajnok olimpikon sportlövő.

A versenyen hivatásos katonák (az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság, 2. Katonai Igazgatási Központ állományából), önkéntes területvédelmi tartalékos katonák (a miskolci 10. Majthényi Károly Területvédelmi Zászlóalj és a debreceni 3. Oláh Sándor Területvédelmi Zászlóalj állományából), önkéntes műveleti tartalékos katonák, a DLSE növendékei, a Schaeffler Kft., valamint a dinamikus lövészet iránt érdeklődő civilek vettek részt.

A verseny jó hangulatban zajlott. A résztvevők között legnagyobb számban a 3. Oláh Sándor Területvédelmi Zászlóalj önkéntes területvédelmi tartalékos katonái, jelentek meg, akik a Hajdúszoboszló Járási Területvédelmi Században és a Debrecen Járási Területvédelmi Században szolgálnak. A versenyen szép eredményt értek el a DLSE Action Air Szakosztály növendékei és a MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság debreceni központjának csapata. A díjakat a helyezést elért csapatoknak és egyéni versenyzőknek a MATASZ Hajdú-Bihar megyei elnöke, Berkecz Gábor t. őrnagy nevében Farkas Gábor titkár, Várkonyi Zsolt és Ezüstszegi István megyei vezetőségi tagok adták át.

A verseny eredményjegyzékei az alábbi linkeken elérhetőek:
egyéni eredmények
csapateredmények

Csapatok közül az összesített kategóriában az alábbi dobogós eredmények születtek:

  1. hely: DLSE-1,
  2. hely: MH KIKNYP,
  3. hely: MATASZ Hajdú-Bihar megye ÖTT

F.G.

Hozzászólások lezárva.