Derecskei honvéd kadétok a Bocskai Portyán

Az idei járványhelyzet miatt a katonai szervezetek éves rendezvényei és kiképzési programjai közül többet át kellett tervezni és elhalasztani. Nem volt ez másként a Bocskai Portya elnevezésű katonai teljesítménytúra 2020. évi rendezvényével sem. Mivel a nagy létszámot megmozgató egyidejű megrendezésre nem volt mód, ezért az MH 5. Bocskai István Lövészdandár és a Debreceni Nagyerdő Sportkör 2020. november 26. és december 6. között ONLINE rendezte meg a „Bocskai Portya” teljesítménytúrát 40 kilométeres távon.
A versenykiírás alapján a résztvevőknek a bejárt útvonalról valamilyen tetszőleges alkalmazással rögzíteni kellett a megtett útvonalat, a teljesített távot, annak idejét (dátummal) és összidejét (óra/percben), majd a rögzítésre szolgáló eszközükkel vagy egyéb módon meg kellett küldeni a
nevezési címre.
A dandár szándéka az volt, a járványveszélyhez alkalmazkodva, hogy névadójára emlékezve, a folyamatosság biztosításának céljával, lehetőséget adjon egy komoly felkészültséget igénylő fizikai erőpróbára a Magyar Honvédség katonáin és a rendvédelmi szervezetek tagjain kívül a Honvéd
Kadét programban résztvevő középiskolák tanulóinak is.
A Derecskei I. Rákóczi György Gimnázium, Technikum és Kollégium 11. évfolyamos honvédelmi tagozatos diákjai közül négyen neveztek be a teljesítménytúrára és sikeresen teljesítették a 11 órás szintidőn belül a 40 kilométeres távot Debrecen város térségében. Babik András, Lukovics Károly, Nagy Zoltán és Rácz Tamás az iskola 11.A osztályos tanulói.
A túra útvonalán található az Orosz Hadifogoly- és Járványtemető, amely Debrecen város nemzetközi jelentőségű katona kegyeleti helye. Kevesen tudják, hogy az itt eltemetett első világháborús orosz hadifoglyok mellett a Nagy Háborúban hősi halált magyar honvédek is alusszák örök álmukat. A derecskei honvéd kadétok a temető központi emlékművénél gyújtott mécsessel az ő emlékük előtt is tisztelegtek.
Teljesítményükhöz gratulálunk!

Hozzászólások lezárva.